Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Őszi saláta sült mézes-balzsamos fügével és kéksajttal

Okos Tímea Kitti
táplálkozási és életmód tanácsadó, gasztroblogger, író, újságíró

Szeretünk fügeszezon! És ezt legjobban egy őszi salátával tudjuk kifejezni, amit egyszerűen muszáj megkóstolnotok!

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 2 főre
Előkészítési idő:
Elkészítési idő:

hozzávalók

8-10 db füge
0,5 dl olívaolaj
0,5 dl méz
3-4 ek balzsamecet
só,bors
100 g kéksajt
friss rukkola
50 g mandula
1 fej lilahagyma
friss bazsalikom

elkészítés

1

A fügék előkészítése: A gyümölcsöt negyedeljük, olivaolajjal, mézzel, balzsamecettel meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd 175 fokon 20 percig sütjük.

2

A rukkolaágyra helyezett sült fügékre kéksajtot szórunk.

3

Lilahagyma karikákat adunk hozzá.

4

Mandulával díszítjük.

5

A maradék mézes-bazsalikomos-olivaolajos öntettel meglocsoljuk, friss bazsalikommal tálaljuk.


Allergének: