Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Őszi finomfőzelék curryvel

Havas Dóra
gasztroblogger

Igen, finomfőzelék. De nyugi, jó hírünk van! Mert Dóra újragondolt receptje gondoskodik róla, hogy ez a változat ne csak a nevében legyen finom. Próbáld ki, ha nem hiszed!

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 45 perc

hozzávalók

3 gerezd fokhagyma
1 kis fej karfiol
1 kis fej karalábé
20 dkg zöldbab (friss vagy mirelit)
2 db sárgarépa
5 db közepes burgonya
1 db chili paprika
fél liter zöldség alaplé
2,5 dl kókusztej
2 evőkanál kukoricakeményítő
1 csipet
1 csipet őrölt fehérbors
1 kávéskanál curry
1 csokor friss petrezselyem

elkészítés

1

Egy lábosban felhevítjük az olíva olajat, rádobjuk a szeletelt fokhagymát, pár perc múlva a szeletelt sárgarépát és a felkockázott krumplit és néhány percig pirítjuk.

2

Ezek után hozzáadjuk a karfiolt, a kockára vágott karalábét, a borsót és a rózsáira szedett karfiolt.

3

Felöntjük zöldségalaplével, sózzuk, fűszerezzük, és alacsony lángon, fedő alatt készre pároljuk.

4

. A zöldségek 2/3-át kiszedjük, a lábosban maradtakat leturmixoljuk.

5

Egy kis tálban kézi habverővel összekeverjük a kókusztejet a keményítővel, majd hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a főzelékalaphoz.

6

Visszatesszük a kiszedett zöldségeket és összerottyantjuk. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.


Allergének: laktóz