Áruházak Facebook Youtube Üzenet

receptet találtunk

Olasz zöldségleves

Répási Eszter
vezető dietetikus

Ha elolvassuk a hozzávalók listáját, láthatjuk, hogy ez a leves telis-tele van finom zöldségekkel, melyek igazán laktatóvá és finommá teszik. Ez a sok zöldség, hozzájárul napi rostszükségletünk kielégítéséhez, ezáltal pedig emésztésünk könnyítéséhez is.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 30 perc

Díszítés

izlés szerint parmezán

hozzávalók

2 db sárgarépa (nagy)
1 db fehérrépa (nagy)
2 szál angol zeller
2 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db cukkini (kisebb)
100 g zöldbab
100 g gomba
10 ml olíva olaj
izlés szerint vegamix
izlés szerint só (zöldfűszerekkel pl vasfűvel helyettesíthető)
izlés szerint Bors
izlés szerint bazsalikom

Levesbetét

100 g teljes kiőrlésű spagetti tészta

elkészítés

1

A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, majd a répákat, a zellert és az újhagymát felkarikázzuk, a cukkinit hosszában négybe vágjuk és felszeleteljük, a gombát szintén felszeteljük.

2

Egy lábasban felmelegítjük az olajat, majd átpirítjuk rajta a zöldségeket.

3

Felöntjük a vízzel és ízesítjük a vegamixxel, a sóval, a borssal és a bazsalikommal.

4

Főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.

5

Közben egy másik lábasban kifőzzük a leveshez a tésztát.

6

Ha a leves és a tészta is kész, akkor forrón táaljuk a levest. Ha szeretnénk tálalásnál egy kevés parmezánnal díszíthetjük.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojásmentes