Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Nyársonsült lazac gyömbérrel

Répási Eszter
vezető dietetikus

Egy eredeti recept hétvégére pácolt lazaccal. Köretként kókusztejes rizst adhat hozzá.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 10 perc

hozzávalók

40 dkg lazacfilé
1 gerezd fokhagyma
1 db 2 cm-es (20 g) friss gyömbér
3 ek szójaszósz
2 ek olívaolaj
1 evőkanál Worcestershire szósz
izlés szerint Őrölt bors
8 db nagy fanyárs

elkészítés

1

Hámozza meg a lazacfilét, és távolítsa el a szálkákat. Vágja kockára.

2

Készítse el a páclét úgy, hogy egy tálban összekeveri a meghámozott, felvágott fokhagymát, a meghámozott, felvágott gyömbért, a szójaszószt, az olajat, a Worcestershire szószt és a frissen őrölt borsot (nem szükséges megsózni, a szójaszószban van elég).

3

Tegye bele a lazackockákat, fedje be fóliával, és hagyja állni két órán át.

4

Melegítse elő a sütőt 200°C-ra.

5

Ossza négy egyenlő részre a lazackockákat, és minden adagot helyezzen 2-2 fanyársra (azaz mindenkinek kettő jut).

6

Tegye a lazacnyársakat sütőlapra, és öntse rá a maradék páclét.

7

Süsse körülbelül tíz percig.

8

Szolgálja fel forrón a nyársakat.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózmentes Tojásmentes