Áruházak Facebook Youtube Üzenet

receptet találtunk

Narancsos céklasaláta

Répási Eszter
vezető dietetikus

A céklát a magyarok nagy része általában csak savanyúságként fogyasztja. Ez a saláta jó választás lehet, ha szeretnénk további variációkat kipróbálni

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő:

hozzávalók

2 db kis cékla
1 db narancs
fél db vérnarancs
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
2 ek olíva olaj
1 tk méz
izlés szerint friss gyömbér ízlés szerint

elkészítés

1

A céklát mossuk és hámozzuk meg, majd reszeljük le egy nagylyukú reszelőn.

2

A narancsokat mossuk meg, vágjuk gerezdekre, majd vágjuk ki belőlük a gyümölcshúst es kés segítségével (így a hártya sem marad rajta).

3

Öszzekeverjük a céklát és a narancsot, majd hozzákeverjük az olíva olajat.

4

Ízlés szerint ízesítjük. Ha gyömbért is teszünk bele, ne vigyük túlzásba, mert elnyomhatja a többi ízt.

5

Fogyasztás előtt tegyük minimum fél órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.


Allergének: Gluténmentes Laktózmentes Tojásmentes