Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Müzliszelet glutén- és tejmentesen

Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

Müzliszeletet roppant egyszerűen készíthetünk házilag. A hozzávalók nincsenek szigorúan kőbe vésve, ízlés szerint variálhatók. Fontos, hogy egy jól gyurmázható, de masszív masszát kapjunk, amit alaposan nyomkodjunk bele a tepsibe, így lehet aztán szépen szeletelni. A müzliszeletet fogyaszthatjuk tízóraira, uzsonnára, de tökéletes reggeli lehet egy pohár tejjel a rohanós hétköznapokon. Ha valaki nagyon kedveli a csokoládét, nyugodtan mártsa bele a szeleteket olvasztott csokiba. Ezt a mennyiséget én 10 szeletre vágtam.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 10 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók

120 g Auchan méz
30 g mogyoróvaj
150 g magkeverék (kesudió, mogyoró, tökmag, dió, mandula)
30 g mazsola
120 g gluténmentes aprószemű zabpehely
2 evőkanál Auchan szilvalekvár

elkészítés

1

Mérjük ki a mézet és a mogyoróvajat egy lábosba és melegítsük addig, míg a mogyoróvaj teljesen felolvad a mézben.

2

Késes aprítóban daráljuk apróra a magokat.

3

Adjuk a zabpelyhet, a magkeveréket, a mazsolát és a szilvalekvárt a mézhez, majd alaposan keverjük össze.

4

Egy kb. 15x20 cm-es tűzálló tálat béleljünk ki sütőpapírral és nyomkodjuk bele a masszát.

5

180 fokra előmelegített sütőben szárítsuk a müzlit 20 percet.

6

A sütőből kivéve, még forrón szeleteljük tetszés szerint.

7

Amint kihűlt, már fogyaszthatjuk is.


Allergének: