receptet találtunk
Müzliszeletet roppant egyszerűen készíthetünk házilag. A hozzávalók nincsenek szigorúan kőbe vésve, ízlés szerint variálhatók. Fontos, hogy egy jól gyurmázható, de masszív masszát kapjunk, amit alaposan nyomkodjunk bele a tepsibe, így lehet aztán szépen szeletelni. A müzliszeletet fogyaszthatjuk tízóraira, uzsonnára, de tökéletes reggeli lehet egy pohár tejjel a rohanós hétköznapokon. Ha valaki nagyon kedveli a csokoládét, nyugodtan mártsa bele a szeleteket olvasztott csokiba. Ezt a mennyiséget én 10 szeletre vágtam.
Kép forrás: saját forrás
Mérjük ki a mézet és a mogyoróvajat egy lábosba és melegítsük addig, míg a mogyoróvaj teljesen felolvad a mézben.
Késes aprítóban daráljuk apróra a magokat.
Adjuk a zabpelyhet, a magkeveréket, a mazsolát és a szilvalekvárt a mézhez, majd alaposan keverjük össze.
Egy kb. 15x20 cm-es tűzálló tálat béleljünk ki sütőpapírral és nyomkodjuk bele a masszát.
180 fokra előmelegített sütőben szárítsuk a müzlit 20 percet.
A sütőből kivéve, még forrón szeleteljük tetszés szerint.
Amint kihűlt, már fogyaszthatjuk is.
Allergének: