receptet találtunk
Jancsi és Juliska kedvenc álom havi desszertje, ami nem csak isteni finom, de egészen különleges szintre emeli az ünnepi mézeskalács mániát. Ha egy szóval kéne jellemezni az ízét, akkor annyit mondanánk, hogy maga a tömény karácsony. Ez az a desszert, amit akkor sem tudsz abbahagyni, amikor már minden másnak csak a morzsája maradt az asztalon. Jelige: „Csak még egy kicsit...”
Kép forrás: Saját forrás
A száraz alapanyagokat (liszt, cukor, fűszerek, só, sütőpor, reszelt citrom héja és szódabikarbóna) összekeverjük.
Hozzáadjuk a vajat és összedolgozzuk, majd egyenként a tojásokat is a masszához adjuk és jól kikeverjük.
Ezután hozzáadjuk a mézet, a tejet, és a vaníliát és simára keverjük – egy lágy, krémes masszát kapunk.
A masszát kettéosztjuk és két tapadásmentes tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha megszúrjuk és a tészta nem tapad a fogpiszkálóra, kivesszük a sütőből és a formában hagyjuk kihűlni.
A krém egy részével megkenjük az első tortalapot (kb. ugyanolyan vastag legyen a krém réteg, mint maga a tortalap), majd erre rátesszük a másodikat, ezt is megkenjük és ugyanígy járunk el a harmadik adag tortalappal és krémmel is.
A maradék krémmel bevonjuk a tortát és szeletelés előtt jól lehűtjük (legalább 2 órát hűtsük). Akár egész éjszakára is a hűtőbe tehetjük a megkent tortát, de ebben az esetben csak tálalás előtt vonjuk be krémmel, különben a külső réteg krém kiszárad.
Allergének: