Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Mézeskalács ízű muffin

Répási Eszter
vezető dietetikus

A teljes kiőrlésű liszt tartalmaz B1-, B2-, B3-, és B6-vitamint, K-, és E-vitamint, illetve magnzéziumot, és foszfort. A magnézium hozzájárul az egészséges szívműködéshez, közreműködik a koleszterinszint normalizásában, valamint tompítja a stressz káros hatásait.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 14 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 25 perc

hozzávalók

50 g finomliszt
150 g teljes kiőrlésű liszt
100 g margarin
200 ml 1,5 %-os tej
3 ek méz
1 db kezeletlen narancs
1 csomag sütőpor
50 g xilit
2 ek mézeskalács fűszerkeverék

elkészítés

1

A hozzávalókat kimérjük.

2

A tojásokat felverjük a xilittel.

3

Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a tejet, a mézet a fűszerkeveréket, az olvasztott margarint és a megmosott narancs lereszelt héját.

4

Alaposan összekeverjük.

5

A muffin formákat kibéleljük papírral, majd 3/4-ig töltjük a tésztával.

6

180°C-os sütőben (alul felül sütve) kb. 25 perc alatt készre sütjük.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojást tartalmaz tojás