Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Mézes rozmaringos sütőtök

Répási Eszter
vezető dietetikus

A sült sütőtök egy tipikus őszi étel, mely nem csak finom, de egészsége is. Jó forrása a ß-karotinnak, mely antioxidáns hatású, valamint az A-vitamin előanyaga.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 8 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 85 perc

hozzávalók

1 kg sütőtök
2 ek méz
izlés szerint rozmaring

elkészítés

1

A tököt mossuk meg alaposan.

2

Vágjuk félbe és kaparjuk ki a magját, majd a két felet vágjuk még félbe.

3

A negyedeket vágjuk fel kb 2 cm-es háromszögekre.

4

Alufóliával béleljünk ki egy tepsit, és helyezzük rá a tököt.

5

Locsoljuk meg kevés vízzel, és takarjuk le a tetejét egy alufóliával.

6

220°C-on süssük puhára (kb. 60 perc alatt), majd távolítsuk el a fóliát, csurgassuk rá a mézet a szeletekre, szórjuk meg rozmaringgal.

7

Alufólia nélkül süssük tovább még kb. 25 percig.


Allergének: Gluténmentes Laktózmentes Tojásmentes