receptet találtunk
Egy igazi édes-sós sonkaköltemény, ami után még Rákóczi Feri anyukája is megnyalja mind a tíz ujját.
Kép forrás: Saját forrás
Az édeskömény leveleit levágjuk, aprítjuk, félretesszük. A gumókat négybe vágjuk, meglocsoljuk kevés olíva olajjal, a lime levével, sózzuk, borsozzuk, majd mehet a 200 °C fokra melegített sütőbe 30 percre.
A zsemlemorzsát elkezdjük pirítani, hozzáadjuk a reszelt lime héját, az édeskömény aprított leveleit és a maradék lime levét. Amikor a gumók megsültek, az utolsó néhány percre rászórjuk a morzsát és összesütjük.
Egy grillserpenyőben összemelegítjük az almalevet, mézet, beledobjuk a fokhagymát és a rozmaringot, majd mindkét oldalán átsütjük a sonkaszeleteket.
Mivel a sonka főzött, ezért alig néhány perc kell, szinte csak megpirítjuk a szeletek mindkét oldalát.
Allergének: glutén