Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Mézes narancsos csirkecomb

Répási Eszter
vezető dietetikus

A csirke bőrét fontos eltávolítani, mivel koleszterinben gazdag. Ha bőr nélkül fogyasztjuk a szárnyasokat, ugyanolyan ízletesek maradnak, mégis teszünk vele egészségünk megőrzéséért.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: kb. 60 perc

hozzávalók

4 db nagy csirkecomb (bőr nélkül)
2 db narancs
12 g fokhagyma
10 db aszalt szilva
izlés szerint só (zöldfűszerekkel pl vasfűvel helyettesíthető)
izlés szerint Bors
1.5 ek méz

elkészítés

1

A csirkecombokat megmossuk, lehúzzuk a bőrét, majd sózzuk, borsozzuk.

2

A narancsokat megmossuk, az egyiket gerezdekre vágjuk, a másiknak kifacsarjuk a levét.

3

A kifacsart narancslevet elkeverjük 1,5 ek mézzel.

4

Egy jénai tálat vékonyan kiolajozunk, és ebbe fektetjük a csirkecombokat.

5

Meglocsoljuk a mézes narancslével.

6

Takarjuk le egy alufóliával, és tegyük kb 1 órára hűtőbe.

7

Helyezzük mellé a megtisztított fokhagyma gerezdeket.

8

Tegyük 180°C-ra előmelegített (alul-felül sütés) sütőbe és süssük letakarva fél óráig.

9

Helyezzük mellé a narancsgerezdeket és az aszalt szilvát.

10

Süssük még kb 30 percet, úgy hogy közben néha meglocsoljuk a mézes narancslével.


Allergének: Gluténmentes Laktózmentes Tojásmentes