receptet találtunk
A csirke bőrét fontos eltávolítani, mivel koleszterinben gazdag. Ha bőr nélkül fogyasztjuk a szárnyasokat, ugyanolyan ízletesek maradnak, mégis teszünk vele egészségünk megőrzéséért.
Kép forrás: Saját forrás
A csirkecombokat megmossuk, lehúzzuk a bőrét, majd sózzuk, borsozzuk.
A narancsokat megmossuk, az egyiket gerezdekre vágjuk, a másiknak kifacsarjuk a levét.
A kifacsart narancslevet elkeverjük 1,5 ek mézzel.
Egy jénai tálat vékonyan kiolajozunk, és ebbe fektetjük a csirkecombokat.
Meglocsoljuk a mézes narancslével.
Takarjuk le egy alufóliával, és tegyük kb 1 órára hűtőbe.
Helyezzük mellé a megtisztított fokhagyma gerezdeket.
Tegyük 180°C-ra előmelegített (alul-felül sütés) sütőbe és süssük letakarva fél óráig.
Helyezzük mellé a narancsgerezdeket és az aszalt szilvát.
Süssük még kb 30 percet, úgy hogy közben néha meglocsoljuk a mézes narancslével.
Allergének: Gluténmentes Laktózmentes Tojásmentes