Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Mézes mustáros lencsesaláta

Répási Eszter
vezető dietetikus

A lencse a hüvelyesek családjába tartozik. Jócskán tartalmaz vasat, folsavat, élelmi rostokat, valamint fehérjét. 100 g lencse 26 g fehérjét tartalmaz, azonban jó ha tudjuk, hogy a növényi fehérjék a húsokkal ellentétében inkomplettek, tehát nem tartalmazzák az összes esszenciális aminosavat, amelyre a szervezetünknek szüksége van.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10perc
Elkészítési idő: 10 perc

hozzávalók

300 g lencse
2 db virsli
3 ek méz
3 ek mustár
4 ek kefir
3 db babérlevél
2 gerezd fokhagyma
izlés szerint ecet ízlés szerint
2 ek olíva olaj
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)

elkészítés

1

A lencsét kb. 3 órára vízbe áztatjuk.

2

Ha már eleget ázott a lencse babérlevéllel, fokhagymával és sóval ízesített vízben megfőzzük.

3

Ha puhára főtt leszűrjük és meglocsoljuk egy kis ecettel.

4

Hagyjuk a lencsét kihűlni.

5

A mézet, a mustárt, a kefirt és az olíva olajat összekeverjük, majd a lencsére öntjük.

6

A virslit vékonyan felkarikázzuk, majd egy teflon serpenyőben megsütjük.

7

A sült virslit is a salátáthoz keverjük.

8

Minimum egy óraára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózmentes Tojásmentes