Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Mexikói csípős húsleves

Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

Igazán finom, pikánsan csípős, kiadós ez a zöldséges húsleves. Fogyaszthatjuk friss, gluténmentes kenyérrel, tortillachipssel, de aki inkább a tésztás leveseket kedveli, nyugodtan gazdagítsa a kedvenc tésztájával. A leves igen gyorsan elkészül, aki kedveli a csípős ízt, ne sajnálja belőle a chilit!

Kép forrás:


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 45 perc
Elkészítési idő:

hozzávalók

1 db Auchan csirkemellfilé
450 g Auchan Nívó mexikói zöldségkeverék
1 db lilahagyma
1 db újhagyma
2 evőkanál Auchan olívaolaj
1 db zellerszál
ízlés szerint chilipaprika
2 gerezd fokhagyma
fél db kaliforniai paprika
2 db paradicsom
1.5 liter húsleves alaplé vagy víz
ízlés szerint
1 nagy csipet frissen őrölt feketebors
1 nagy csipet koriander
ízlés szerint lime leve

hozzávalók a tálaláshoz

ízlés szerint tejföl
ízlés szerint gluténmentes kenyér vagy tortillachips

elkészítés

1

A csirkemellet mossuk meg, és vágjuk apró kockákra. Kockázzuk fel a lilahagymát, a zellerszálat, a chilipaprikát, a kaliforniai paprikát és a paradicsomot, az újhagymát pedig vágjuk karikákra.

2

Kevés olajon süssük fehéredésig a húst a lilahagymával és a zúzott fokhagymával. Adjuk hozzá a többi előkészített zöldséget, öntsük fel vízzel vagy alaplével, fűszerezzük, és fedő alatt főzzük, míg a hús megpuhul.

3

Ezután kerüljön bele a fagyasztott zöldségmix, forraljuk még pár percig, és ízesítsük lime-mal, fűszerezzük, ha még szükséges.

4

Tálaljuk a levest tejföllel, kínáljunk hozzá gluténmentes kenyeret vagy tortillachipset.


Allergének: