receptet találtunk
Igazán finom, pikánsan csípős, kiadós ez a zöldséges húsleves. Fogyaszthatjuk friss, gluténmentes kenyérrel, tortillachipssel, de aki inkább a tésztás leveseket kedveli, nyugodtan gazdagítsa a kedvenc tésztájával. A leves igen gyorsan elkészül, aki kedveli a csípős ízt, ne sajnálja belőle a chilit!
Kép forrás:
A csirkemellet mossuk meg, és vágjuk apró kockákra. Kockázzuk fel a lilahagymát, a zellerszálat, a chilipaprikát, a kaliforniai paprikát és a paradicsomot, az újhagymát pedig vágjuk karikákra.
Kevés olajon süssük fehéredésig a húst a lilahagymával és a zúzott fokhagymával. Adjuk hozzá a többi előkészített zöldséget, öntsük fel vízzel vagy alaplével, fűszerezzük, és fedő alatt főzzük, míg a hús megpuhul.
Ezután kerüljön bele a fagyasztott zöldségmix, forraljuk még pár percig, és ízesítsük lime-mal, fűszerezzük, ha még szükséges.
Tálaljuk a levest tejföllel, kínáljunk hozzá gluténmentes kenyeret vagy tortillachipset.
Allergének: