Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Menzás ebéd – gluténmentes piskóta, tejmentes csokoládé öntettel

Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

Ha azt mondom, hogy piskóta és csokipuding, akkor biztosan mindenkinek a ritka, pénteki menzás ebédek jutnak eszükbe. Én gyerekkoromban úgy gondoltam, hogy ezeken a pénteki napokon csodálatos dolog iskolába járni. Olyan jó lett volna, ha többször van piskótás, pudingos nap. Valószínű az utóbbi években már nem találkoznak a gyerekek ezzel a menzás étellel, de mi megmutathatjuk nekik az egykori kedvencünket. Aki glutén- és tejmentes diétan van, annak sem kell lemondania erről a finomságról. Egy kiadós leves mellé tökéletes fogás lesz mindenki legnagyobb örömére.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók a piskótához

5 db Auchan tojás
5 evőkanál kristálycukor
110 g Auchan gluténmentes rizsliszt

hozzávalók a csokoládé önetethez

1 csomag gluténmentes csokoládés pudingpor
5 evőkanál kristálycukor
700 ml Auchan bio rizsital
1 evőkanál holland kakaó

elkészítés

1

A tojásokat keverjük habosra a cukorral, majd óvatos mozdulatokkal forgassuk bele a lisztet.

2

Egy 20x30 cm-es tepsi aljába tegyünk sütőpapírt és simítsuk bele a masszát.

3

170 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt süssük készre. Nagyon fontos a tűpróa, hiszen minden sütő másképp süt.

4

A csokiöntethez keverjük össze egy lábosban a pudingot, a kakaót és a cukrot, majd öntsük hozzá a tejet folyamatos kevergetés mellet, hogy ne legyen csomós.

5

Forraljuk fel a pudingot, közben kevergessük, mert gyorsan leég.

6

A piskótát szeleteljük fel és tálaljuk a lehűtött pudinggal.


Allergének: