receptet találtunk
Ha azt mondom, hogy piskóta és csokipuding, akkor biztosan mindenkinek a ritka, pénteki menzás ebédek jutnak eszükbe. Én gyerekkoromban úgy gondoltam, hogy ezeken a pénteki napokon csodálatos dolog iskolába járni. Olyan jó lett volna, ha többször van piskótás, pudingos nap. Valószínű az utóbbi években már nem találkoznak a gyerekek ezzel a menzás étellel, de mi megmutathatjuk nekik az egykori kedvencünket. Aki glutén- és tejmentes diétan van, annak sem kell lemondania erről a finomságról. Egy kiadós leves mellé tökéletes fogás lesz mindenki legnagyobb örömére.
Kép forrás: saját forrás
A tojásokat keverjük habosra a cukorral, majd óvatos mozdulatokkal forgassuk bele a lisztet.
Egy 20x30 cm-es tepsi aljába tegyünk sütőpapírt és simítsuk bele a masszát.
170 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt süssük készre. Nagyon fontos a tűpróa, hiszen minden sütő másképp süt.
A csokiöntethez keverjük össze egy lábosban a pudingot, a kakaót és a cukrot, majd öntsük hozzá a tejet folyamatos kevergetés mellet, hogy ne legyen csomós.
Forraljuk fel a pudingot, közben kevergessük, mert gyorsan leég.
A piskótát szeleteljük fel és tálaljuk a lehűtött pudinggal.
Allergének: