Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Mentás zöldborsókrémleves

Répási Eszter
vezető dietetikus

A zöldborsó viszonylag magas vízben nem oldódó élelmi rost tartalommal rendelkezik. Ezek a rostok puffasztó hatásúak lehetnek, de a krémleves elkészítéséhez alkalmazott turmixolás könnyíti az emésztését.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 5 perc
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók

400 g zöldborsó
1 db fehérrépa
1 marék menta
1 dl 8 %-os főzőtejszín
1 dl natúr joghurt
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint bazsalikom
izlés szerint őrölt fekete bors

elkészítés

1

Egy lábasban forraljunk fel kb 700 ml vizet.

2

Ízesítsük kevés sóval és a mentalevelekkel.

3

Adjuk hozzá a zöldborsót, és főzzük puhára.

4

Ha megpuhult szűrjük le, és a levét tegyük félre.

5

A zöldborsót a mentalevelekkel tegyük egy turmixba és turmixoljuk össze.

6

Adjunk hozzá a főzővízből egy keveset, a joghurtot, a tejszínt és ízesítsük még sóval, borssal és bazsalikommal.

7

Turmixoljuk össze.

8

Ha túl sűrű, akkor nyugodtan adjunk még hozzá a főzővízből.


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojásmentes