Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Meggyleves

Répási Eszter
vezető dietetikus

Egy frissítő leves, mely segít felfrissülni a nyári kánikulában, mindemellett a napi folyadékszükségletünk beviteléhez is hozzájárul.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók

500 g magozott meggy
1.2 l víz
1 csomag vaníliás cukor
90 g eritrit
2 db fahéjrúd
5 db szegfűszeg
1 db citrom
1.2 dl 8%-os főzőtejszín
1 púpzott evőkanál kukoricakeményítő

elkészítés

1

A kimagozott meggyet a vízzel egy lábasba tesszük és feltesszük forrni.

2

Hozzáadjuk a fűszereket és 3 szelet citromot

3

Édesítjük eritrittel és vaníliás cukorral.

4

A tejszínt csomómentesre keverjük a kukoricakeményítővel és a leves hozzámert levével (1-2 merőkanál).

5

Amikor már puha a meggy a habarást lassan, folyamatos kevergetés mellett a leveshez csurgatjuk, és még pár percig főzzük.

6

Ha szükséges adhatunk még hozzá citromlevet.


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojásmentes