Áruházak Facebook Youtube Üzenet

receptet találtunk

Meggyes piskóta

Répási Eszter
vezető dietetikus

A meggyes piskóta egy örök klasszikus, mely rendkívül egyszerűen elkészíthető. Ha édességet választunk részesítsük előnyben a házi készítésű desszerteket. Ezek közül is főleg azokat, melyek gazdagon tartalmaznak gyümölcsöt vagy tejet, tejterméket.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 0 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 25 perc

hozzávalók

5 ek langyos víz
80 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
70 g xilit
fél db csomag sütőpor
500 g magozott meggy

elkészítés

1

A tojásokat mossuk meg, válasszuk szét a sárgáját és a fehérjét, majd a fehérjét a xilittel verjük kemény habbá.

2

A habhoz óvatosan adjuk hozzá a felvert tojássárgákat, valamint a sütőporral elkevert lisztet.

3

Óvatosan forgassuk bele a kimagozott meggyet.

4

Az így kapott tésztát öntsük egy kilisztezett tepsibe és süssük készre kb. 20 perc alatt, 180°C-on (alul-felül sütésen).


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózmentes Tojást tartalmaz tojás