Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Meggyes mákos kevert sütemény

Répási Eszter
vezető dietetikus

Egyszerű és könnyen elkészíthető desszert. Szinte lehetetlen elrontani.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 8 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

120 g margarin
130 g darált mák
200 g teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
80 g xilit
300 ml 1,5%-os tej
1 csomag sütőpor
1 mokkáskanál fahéj
500 g magozott meggy

elkészítés

1

A margarint a xilittel krémesre keverjük.

2

Hozzáadjuk a megmosott, egyesével felütött tojásokat.

3

Kimérjük, és hozzákeverjük a száraz hozzávalókat.

4

Hozzáadjuk a tejet is.

5

Csomómentesre keverjük.

6

Egy kilisztezett tepsibe öntjük és beleszórjuk a meggyet is.

7

Előmelegített sűtőben, 190°C-on alul-felül sütve, kb. 30 perc alt készre sütjük.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojást tartalmaz tojás