Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Marinált paradicsomos bagettkoszorú padlizsánkrémmel

Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

Ez az étel simán megállja a helyét bármilyen ünnepi asztalon előételként. A péksütemény egy nagyon egyszerű bagett, koszorú alakúra formázva. Az elkészítése roppant könnyű, nem kell hosszasan keleszteni és ha betartjuk az elkészítés lépéseit, elronthatatlan. Az aszalt paradicsom darabkák jó kiegészítői a hagymás, fokhagymás padlizsánkrémnek.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 40 perc

hozzávalók a bagetthez

140 g Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék (Auchanban kapható)
170 ml langyos víz
20 g frissen facsart citrom leve
2 g
10 g Auchan olívaolaj
1 marék apróra vágott szárított paradicsom

Hozzávalók a padlizsánkrémhez

2 db közepes méretű padlizsán
1 kis fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál Auchan olívaolaj
1 evőkanál vegan tejföl (vagy tejföl)
1 csapott kávéskanál
1 nagy csipet frissen őrölt feketebors
ízlés szerint frissen facsart citromlé

elkészítés

1

A bagetthez egy tálba mérjük ki a langyos vizet, a citromlét, a sót és az olívaolajat, majd alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a lisztkeveréket és gyúrjunk rugalmas tésztát gyors mozdulatokkal. Szobahőmérsékleten pihentessük a tésztát 5 percet.

2

A tésztát nyújtsuk fél cm vastag téglalappá, szórjuk meg apróra vágott szárított paradicsommal és szorosan tekerjük fel, majd formázzunk kört belőle.

3

Tegyük sütőpapírral letakart sütőlapra, majd 190 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 40 perc alatt süssük készre.

4

A padlizsánokat tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és ha befér a bagett mellé, nyugodtan süthetjük őket egyszerre. A padlizsánt is 40 perc alatt süssük puhára.

5

A megsült padlizsán héját még melegen távolítsuk el, majd tegyük egy szűrőbe és folyóvíz alatt öblítsük le. Erre azért van szükség, hogy véletlenül se legyen keserű a krém.

6

A lilahagymát vágjuk apró kockákra és kevés olívaolajon dinszteljük meg.

7

Tegyük a lecsepegtettet padlizsánt egy késes aprítóba, adjuk hozzá a fokhagymát, a dinsztelt hagymát, 3 evőkanál olívaolajat és keverjük simára. Ízesítsük sóval, borssal, citromlével és egy kevés tejföllel.


Allergének: