receptet találtunk
Ez az étel simán megállja a helyét bármilyen ünnepi asztalon előételként. A péksütemény egy nagyon egyszerű bagett, koszorú alakúra formázva. Az elkészítése roppant könnyű, nem kell hosszasan keleszteni és ha betartjuk az elkészítés lépéseit, elronthatatlan. Az aszalt paradicsom darabkák jó kiegészítői a hagymás, fokhagymás padlizsánkrémnek.
Kép forrás: saját forrás
A bagetthez egy tálba mérjük ki a langyos vizet, a citromlét, a sót és az olívaolajat, majd alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a lisztkeveréket és gyúrjunk rugalmas tésztát gyors mozdulatokkal. Szobahőmérsékleten pihentessük a tésztát 5 percet.
A tésztát nyújtsuk fél cm vastag téglalappá, szórjuk meg apróra vágott szárított paradicsommal és szorosan tekerjük fel, majd formázzunk kört belőle.
Tegyük sütőpapírral letakart sütőlapra, majd 190 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 40 perc alatt süssük készre.
A padlizsánokat tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és ha befér a bagett mellé, nyugodtan süthetjük őket egyszerre. A padlizsánt is 40 perc alatt süssük puhára.
A megsült padlizsán héját még melegen távolítsuk el, majd tegyük egy szűrőbe és folyóvíz alatt öblítsük le. Erre azért van szükség, hogy véletlenül se legyen keserű a krém.
A lilahagymát vágjuk apró kockákra és kevés olívaolajon dinszteljük meg.
Tegyük a lecsepegtettet padlizsánt egy késes aprítóba, adjuk hozzá a fokhagymát, a dinsztelt hagymát, 3 evőkanál olívaolajat és keverjük simára. Ízesítsük sóval, borssal, citromlével és egy kevés tejföllel.
Allergének: