Áruházak Facebook Youtube Üzenet

receptet találtunk

Mandulaleves

Répási Eszter
vezető dietetikus

Egy leves, melynek fő alapanyaga a tej. A tej és tejtermékek gazdagok kalciumban és D-vitaminban, ezáltal hozzájárulnak csontjanik egészségéhez.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 5 perc
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók

1 l mandula tej
150 g mandula
200 ml 8 %-os főzőtejszín
2 ek kukorica keményítő
60 g xilit
2 rúd vanília kivonat
1 rúd fahéj

elkészítés

1

A mandulát durvára vágjuk, majd megpirítjuk.

2

A tejet édesítjük a xilittel, a fahéj rúddal, valamint a két vanília rúd kikapart magjával és a rúddal.

3

Lassú tűzön felforraljuk.

4

A tejszínt simára keverjük a keményítővel, majd a mandulávl együtt a leveshez adjuk.

5

Újra felforraljuk.


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojásmentes