Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Mandarinos piskóta

Répási Eszter
vezető dietetikus

A teljes kiőrlésű liszt tartalmaz B1-, B2-, B3-, és B6-vitamint, K-, és E-vitamint, illetve magnzéziumot, és foszfort. A magnézium hozzájárul az egészséges szívműködéshez, közreműködik a koleszterinszint normalizásában, valamint tompítja a stressz káros hatásait.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 8 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók

200 g mandarin
1 db narancs
50 g magas kakaótartalmú étcsokoládé
80 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
70 g xilit
fél db csomag sütőpor

elkészítés

1

A tojásokat mossuk meg, válasszuk szét a sárgáját és a fehérjét, majd a fehérjét a xilittel verjük kemény habbá.

2

A habhoz óvatosan adjuk hozzá a felvert tojássárgákat, valamint a sütőporral elkevert lisztet.

3

A mandarint hámozzuk meg, majd daraboljuk fel, a csokit szintén vágjuk kis kockákra.

4

Keverjük óvatosan a tésztához.

5

A narancsot mossuk meg, facsarjuk ki, majd levét öntsük a tésztához.

6

A tésztát öntsük egy kilisztezett tepsibe vagy tortaformába, és süssük készre kb. 20 perc alatt, 180°C-on (alul-felül sütésen).


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojást tartalmaz tojás