Áruházak Facebook Youtube Üzenet

receptet találtunk

Mákos guba

Répási Eszter
vezető dietetikus

A mák elfogyasztásával számos hasznos ásványi anyagot juttatunk a szervezetünkbe, ilyen pl: a kálcium, a kálium és a foszfor. A kálcium és a foszfor hozzájárulnak csontjanik erősítéséhez, a kálium pedig szívünk egészségének megőrzésében játszik fontos szerepet.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 25 perc
Elkészítési idő: 50 perc

hozzávalók

6 db teljes kiőrlésű kifli (szikkadt!)
400 ml mandulatej
100 g xilit
200 ml natúr joghurt
200 g darált mák
1 db vanília rúd
1 db citrom reszelt héj

elkészítés

1

A mandulatejet a xilit felével és a vanília rúd kikapart magjaival ízesítjük, majd felforraljuk.

2

A kiflit felkarikázzuk egy tálba helyezzük, majd meglocsoljuk a felforralt tejjel.

3

Szórjuk meg a darált mák felével.

4

A tojásokat mossuk meg, és válasszuk szét.

5

A sárgáját habosítsuk fel a megmaradt xilittel, valamint a reszelt citromhéjjal, ehhez pedig keverjük hozzá a joghurtot és a darált mák másik felét.

6

Keverjük hozzá a kiflihez.

7

A tojások fehérjét verjük habbá, majd óvatos mozdulatokkal ezt is keverjük a kiflihez.

8

A kiflis masszát öntsük egy vajjal vékonyan kikent jénaiba, majd 150°C-on kb. 50 perc alatt (alsó-felső sütésen) süssük készre.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojást tartalmaz tojás