Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Limeos-bazsalikomos csirkemell barackos salsával

Okos Tímea Kitti
táplálkozási és életmód tanácsadó, gasztroblogger, író, újságíró

Az első hallásra sokszor picit furcsa párosok (mint a barack-lilahagyma-paradicsom vagy dinnye-feta-uborka, esetleg a sárgadinnye-sonka vagy netán a körte-kecskesajt) igazi ízélményt jelentenek, megmutatva, hogy a komplett és tartalmas étkezésekhez nem nagy mennyiségekre, hanem 1-2 minőségi, természetes alapanyag izgalmas kombinációjára (na meg kreatív öntetekre és bátor fűszerezésre) van szükség. Igazi nyári ételek a gyümölcsökkel felturbózott főfogások, szóval, ha valamikor, hát ezekben a hónapokban érdemes bátran kísérletezni velük; garantált siker kicsiknél és nagyoknál egyaránt.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 2 főre
Előkészítési idő:
Elkészítési idő:

hozzávalók

csirkemell
aprított barack
limelé
méz
lilahagyma
paradicsom
Só, bors
bazsalikom
olívaolaj
fokhagyma
bazsalikom
Só, bors, chili
méz
limelé
olívaolaj
1 madársaláta csomag

elkészítés

1

A csirkét a hozzávalókkal pácoljuk: só, bors, olívaolaj, fokhagyma, méz, limelé, bazsalikom

2

1-3 órára hűtőbe tesszük.

3

Előmelegített sütőben 190-200 fokon 20 perc alatt megsütjük.

4

A salsához az aprított barackot a többi hozzávalóval összeforgatjuk: só, bors, lilahagyma, paradicsom, olívaolaj, méz, limelé

5

A kész csirkemelleket salsával és madársalátával tálaljuk.


Allergének: