Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Lencsefalafel görög joghurtos-tahinis mártogatóssal

Okos Tímea Kitti
táplálkozási és életmód tanácsadó, gasztroblogger, író, újságíró

Ha szilveszter, akkor lencse, ha pedig lencse, akkor nemcsak egyszerű lencsefőzelék, hanem lencsefalafel görög joghurtos-tahinis mártogatóssal

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 2 főre
Előkészítési idő:
Elkészítési idő:

hozzávalók

2 konzerv vagy 250 g lencse
Arabos fűszerek: harissa, sumac
Só, bors, római kömény
Friss menta és petrezselyem
2-3 gerezd fokhagyma
1 db apróra vágott vöröshagyma
2 db tojás
1 ek olívaolaj
2-3 ek görög joghurt
1 kis doboz görög joghurt
1 ek tahini
citromlé
Só, bors
Friss menta
saláta
olívaolaj
citromlé

elkészítés

1

A lencsét megfőzzük (vagy konzervet használunk), majd egy tálba helyezzük a kinyomott fokhagymával, apróra vágott vöröshagymával, tojással, fűszerekkel, kis görög joghurttal és olívaolajjal. 

2

A massza állagától függően adhatunk hozzá egy kis zablisztet.

3

Kis golyókat formázunk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, és 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.

4

A sütési idő végén összeállítjuk a salátát és a tahinis-görög joghurtos mártogatóst, friss mentával tálaljuk.


Allergének: