Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Lecsó

Répási Eszter
vezető dietetikus

A paprika és a paradicsom rosttartalma hozzájárul a napi rost bevitelünkhöz. A kolbász elősütésével csökkenthetjük az étel zsírtartalmát.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 25 perc

hozzávalók

700 g paradicsom
500 g paprika
1 fej vöröshagyma
1 db virsli
1 evőkanál olaj
izlés szerint pirospaprika
izlés szerint őrölt fekete bors
izlés szerint só (zöldfűszerekkel pl. vasfű jól helyettesíthető)

elkészítés

1

A paprikát és a paradicsomot megmossuk.

2

A vöröshagymát meghámozzuk és felkockázzuk.

3

A paprikát kicsumázzuk és felkockázzuk.

4

A paradicsomot pár percre forró vízbe tesszük, ezután lehúzzuk a héját, majd felkockázzuk.

5

Az olajat egy lábasban felforrósítjuk, majd ezen a vöröshagymát üvegesre pirítjuk.

6

A lábast a tűzről lehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát, majd egy kevés vízzel felöntjük.

7

A lábast a tűzhelyre visszatéve hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot.

8

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk az ételt.

9

Fedő alatt puhára főzzük a paprikát és a paradicsomot.

10

A virslit felszeleteljük.

11

A virslit hozzáadjuk a lecsóhoz.

12

Az elkészült lecsót friss barna kenyérrel vagy tarhonyával tálaljuk.


Allergének: Gluténmentes Laktózmentes Tojásmentes