Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Lazacos szendvicskrém

Répási Eszter
vezető dietetikus

A lazac gazdag ómega-3 zsírsavakban, teljesértékű fehérjében, A-,B3-,B12-, és D-vitaminban. Az ómega-3 zsírsavak gyulladáscsökkentő hatásúak, ezáltal csökkentik a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 6 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 6 perc

hozzávalók

100 g lazac
60 g mascarpone
120 g görög joghurt
fél db citrom leve
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint snidling
5 ml étolaj

elkészítés

1

A lazacot megmossuk, enyhén sózzuk, majd egy teflon serpenyőben kevés olajon kisütjük.

2

A lazacot egy aprító segítségével püré állagúra aprítjuk (de még maradjanak benne darabok).

3

Egy tálban összekeverjük a mascarponet és a görög joghurtot, ízesítjük snidlinggel,m kevés sóval, majd belekeverjük a lazacot.

4

Pár csepp frissen facsart citromlével savanyíthatjuk.

5

Fogyasztás előtt minimum fél órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojásmentes