Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Lazackrémleves

Répási Eszter
vezető dietetikus

A lazac gazdag ómega-3 zsírsavakban, teljesértékű fehérjében, A-,B3-,B12-, és D-vitaminban. Az ómega-3 zsírsavak gyulladáscsökkentő hatásúak, ezáltal csökkentik a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 25 perc

hozzávalók

400 g lazacfilé
350 ml 8%-os főzőtejszín
2 ek rozsliszt
20 g vaj
1.5 db cirtom
600 ml víz
4 gerezd fokhagyma
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint vegamix
izlés szerint Bors
izlés szerint chili
izlés szerint bazsalikom

elkészítés

1

A lazacfilét megmossuk, megtisztítjuk, majd felkockázzuk.

2

A vajat egy lábasban felolvasztjuk, majd átfuttatjuk rajta a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát.

3

Erre dobjuk rá a lazacot, majd ízesítjük sóval, borssal, chilivel és a bazsalikommal.

4

Kb. 10 perc alatt megpároljuk a lazacot, majd felöntjük a vízzel.

5

Ezután pedig összeturmixoljuk.

6

Visszatesszük a tűzre és felforraljuk.

7

A tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel, majd lassan a leveshez csurgatjuk.

8

Ismét felforraljuk, majd citromlével izesítjük még.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojásmentes