Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Kuszkusz köret és saláta

Havas Dóra
gasztroblogger

Vannak olyan alapanyagok a konyhában, amelyektől valamiért idegenkedünk, talán legfőképp azért, mert nem ismerjük még őket. Ilyen például a kuszkusz is, ami tuti, hogy mindenkinek van otthon, de a legtöbbünk még nem “mert” nekiállni, ami öreg hiba! Hogy miért? Azért, mert a kuszkusz elkészítése egyszerű, és olyan szenzációsan kreatívan lehet köretként vagy salátaként feltúrbózni, hogy tényleg csak a csillagos ég szab határt!

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 15 perc

hozzávalók

1 bögre kuszkusz
1 bögre víz
1 evőkanál friss citromlé
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál vaj
1 evőkanál napraforgómag
2 evőkanál koktélparadicsom felezve
1 marék petrezselyem

elkészítés

1

Közepes lábosban felforraljuk a vizet a citromlével, olívaolajjal és kevés sóval.

2

Elzárjuk a lángot, a lábosba szórjuk a kuszkuszt, megkeverjük és lefedjük. 5 perc múlva villával szétpergetjük az átgőzölt szemeket, 1 ek vajat a kuszkuszhoz keverünk.

3

A napraforgómagot száraz serpenyőben lepirítjuk, a kuszkuszhoz adjuk, majd hozzákeverjük a feldarabolt paradicsomot és a petrezselymet is.

4

Kevés citromlével és olívaolajjal ízesítjük.


Allergének: