receptet találtunk
Vannak olyan alapanyagok a konyhában, amelyektől valamiért idegenkedünk, talán legfőképp azért, mert nem ismerjük még őket. Ilyen például a kuszkusz is, ami tuti, hogy mindenkinek van otthon, de a legtöbbünk még nem “mert” nekiállni, ami öreg hiba! Hogy miért? Azért, mert a kuszkusz elkészítése egyszerű, és olyan szenzációsan kreatívan lehet köretként vagy salátaként feltúrbózni, hogy tényleg csak a csillagos ég szab határt!
Kép forrás: saját forrás
Közepes lábosban felforraljuk a vizet a citromlével, olívaolajjal és kevés sóval.
Elzárjuk a lángot, a lábosba szórjuk a kuszkuszt, megkeverjük és lefedjük. 5 perc múlva villával szétpergetjük az átgőzölt szemeket, 1 ek vajat a kuszkuszhoz keverünk.
A napraforgómagot száraz serpenyőben lepirítjuk, a kuszkuszhoz adjuk, majd hozzákeverjük a feldarabolt paradicsomot és a petrezselymet is.
Kevés citromlével és olívaolajjal ízesítjük.
Allergének: