Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Különleges csirkés rizseshús


Nagyon egyszerűen elkészíthető étel. Az ízélmény valami egészen fantasztikus, köszönhetően a keleties fűszerezésnek.

Kép forrás:


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók

40 dkg csirkemellfilé
1 evőkanál méz
1 db kaliforniai paprika
20 dkg gomba
20 dkg zöldborsó
25 dkg rizs
1 nagy fej vöröshagyma
1 csapott evőkanál currypor
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál szójaszósz
1 csipet Só és őrölt bors
1 csipet chili

elkészítés

1

A rizst a zöldborsóval megpárolom.

2

A csirkemellet vékony csíkokra vágom, sózom, borsozom, majd felforrósított serpenyőben, tetszőleges zsiradékon, a mézzel együtt aranysárgára pirítom és tányérra szedem.

3

A visszamaradt zsiradékra dobom a vékony félkarikára vágott hagymát, fedő alatt megpárolom, majd hozzá adom a felaprított paprikát, a szeletelt gombát, megpirítom, végül mehet bele a zúzott fokhagyma, a curry, a chili, ezzel már csak összeforgatom és le is veszem a tűzhelyről.

4

A hagymás ragut összekeverem a párolt rizses zöldborsóval, a pirított csirkemellel, hozzáadom a szójaszószt, összeforgatom és forrón kínálom.


Allergének: