Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Kukoricás brokkolileves

Répási Eszter
vezető dietetikus

A brokkoli egy kíváló élelmiszer a daganatos megbetegedések kialakulásának megelőzésében. A brokkoli gazdagon tartalmaz C-vitamint (hőközlés hatására csökken), kálciumot és élelmi rostokat.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 25 perc

hozzávalók

240 g brokkoli
160 g kukorica (mirelit)
fél db póréhagyma
40 g teljes kiőrlésű liszt
10 g margarin
120 ml natúr joghurt
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint petrezselyem

elkészítés

1

A brokkolit megmossuk és rózsáira szedjük,a póréhagymát szintén megmossuk és felkarikázzuk.

2

A margarint felhevítjük, megpirítjuk rajta a póréhagymát és a kukoricát a petrezselyemmel.

3

Vízzel felöntjük, és hozzáadjuk a brokkolit.

4

Sózzuk.

5

Főzzük amíg minden megpuhul, ekkor pedig a lisztből és a joghurtból készített habarással besűrítjük.

6

Forraljuk mér pár percig, hogy a liszt íze elfőjön.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojásmentes