Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Könnyű carbonara spagetti

Répási Eszter
vezető dietetikus

Ez a könnyű változat ugyanolyan ízletes. A teljes étkezés érdekében előételként adjon egyszerű, paradicsomból és lilahagymából készült, balzsamecettel és egy leheletnyi olívaolajjal ízesített salátát.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 10–15 perc

hozzávalók

30 dkg spagetti
1.5 dl félzsíros tej
80 ml könnyű tejszín (félzsíros 15% zsírtartalmú)
1 evőkanál Maïzena(kukoricakeményítő)
40 g reszelt parmezán
2 ek apróra vágott bazsalikom
izlés szerint Durva só, finom só és őrölt bors

elkészítés

1

Egy lábosban főzze meg a spagettitésztát sós forró vízben a csomagoláson lévő utasítás szerint.

2

Eközben öntse a tejet és a tejszínt egy serpenyőbe. Sózza és borsozza meg, majd forralja fel.

3

Hígítsa fel a kukoricakeményítőt egy evőkanál vízzel, tegye bele a serpenyőbe, és addig keverje, amíg be nem sűrűsödik. Vegye le a tűzről.

4

Csepegtesse le a spagettit, és tegye vissza a lábosba. Öntse rá a szószt, és keverje össze, hogy alaposan bevonja vele a tésztát.

5

Adja hozzá a reszelt parmezánt és a bazsalikomot. Szolgálja fel haladéktalanul.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojást tartalmaz