Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Kókuszos banános kölesfelfújt

Répási Eszter
vezető dietetikus

A köles a gabonafélék csoportjába tartozik, akár csak a búza, az árpa vagy a rozs (stb.), ám ezekkel ellentétben a köles nem tartalmaz glutént, így a gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 14 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 60 perc

hozzávalók

200 g köles
70 g kókuszreszelék
1.5 db banán
1 l kókusztej
3 ek eritrit
7 g vaj
1 db vanília rúd

elkészítés

1

A kölest egy lábasba tesszük, majd felöntjük a tejjel és közepes lángon kb. 20 perc alatt puhára főzzük.

2

Míg fő, kaparjuk ki egy vanília rúd magjait, és adjuk hozzá.

3

Ha puha, vegyük le a tűzről és keverjük hozzá az eritritet.

4

Hagyjuk hűlni egy kicsit, közben a banánt hámozzuk meg és pépesítsük., valamint mossuk meg a tojásokat, majd válasszuk szét a fehérjét és a sárgáját.

5

A tojások fehérjét verjük habbá.

6

Ha a köles kihűlt, keverjük hozzá a banánt, a kókuszreszeléket és a tojások sárgáját.

7

Óvatosan forgassuk a köleshez a tojáshabot.

8

Öntsük a tésztát egy kivajazott tepsibe, majd 160°C-on kb. egy óra alatt süssük készre.


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojást tartalmaz tojás