Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Koktélparadicsom korma tőkehallal

Havas Dóra
gasztroblogger

A korma egy tradicionális indiai étel, ami a világ kevésbé pikáns ízekhez szokott felén igazán nagy népszerűségnek örvend. A kormába kerülő tejtermék vagy kókusztej ugyanis nem csak selymesebbé és szószosabbá teszi a ragut, de az erőteljes csípős ízeket is megszelídíti, miközben ízgazdagságából mit sem veszít az étel. Az alábbi receptben ajánlott hazai paradicsom különlegességgel, az egyedülállóan édes Veresi Bíborkával pedig ez a csodás étel bizony még teljesebb ízekben pompázik!

Kép forrás: sdaját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 40 perc

hozzávalók

4 evőkanál étolaj
1 db hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db 3-4 centis darab friss gyömbér
evőkanál 4-5 evőkanál korma fűszerpaszta
1 teáskanál
30 dkg Veresi Bíborka (koktélparadicsom)
1.5 dl kókusztejszín
60 dkg tőkehal filé
1 db 1 lime
3 evőkanál kókuszchips

elkészítés

1

A hagymát vékony szeletekre vágjuk és a kókuszchipszet egy serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, felhasználásig félretesszük.

2

Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, és közepesen erős lángon pirosra sütjük benne a hagymaszeleteket.

3

Papírtörlőre szedjük, megsózzuk és félretesszük.

4

A serpenyőt visszatesszük a tűzhelyre és közepesen erős láng felett az olajon lepirítjuk a finomra reszelt gyömbért, a vékony szeletekre vágott fokhagymát és a korma pasztát.

5

Amikor illatozni kezdenek, a serpenyőbe tesszük a paradicsomokat és a kókusztejszínt is. Addig főzzük, néha megrázogatva a serpenyőt, amíg a paradicsomok elkezdenek megrepedni, a szósz pedig sűrűsödni kezd.

6

A halszeleteket kissé megsózzuk.

7

Majd a paradicsomszószra fektetjük.

8

A sütőt 170 fokra előmelegítjük, és az egész serpenyőt betesszük és 20 perc alatt készre sütjük a halat.

9

Tálaláskor frissen facsart lime levet csepegtetünk rá és megszórjuk a pirított kókusszal és a sült hagymaszeletekkel.


Allergének: