receptet találtunk
A korma egy tradicionális indiai étel, ami a világ kevésbé pikáns ízekhez szokott felén igazán nagy népszerűségnek örvend. A kormába kerülő tejtermék vagy kókusztej ugyanis nem csak selymesebbé és szószosabbá teszi a ragut, de az erőteljes csípős ízeket is megszelídíti, miközben ízgazdagságából mit sem veszít az étel. Az alábbi receptben ajánlott hazai paradicsom különlegességgel, az egyedülállóan édes Veresi Bíborkával pedig ez a csodás étel bizony még teljesebb ízekben pompázik!
Kép forrás: sdaját forrás
A hagymát vékony szeletekre vágjuk és a kókuszchipszet egy serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, felhasználásig félretesszük.
Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, és közepesen erős lángon pirosra sütjük benne a hagymaszeleteket.
A serpenyőt visszatesszük a tűzhelyre és közepesen erős láng felett az olajon lepirítjuk a finomra reszelt gyömbért, a vékony szeletekre vágott fokhagymát és a korma pasztát.
Amikor illatozni kezdenek, a serpenyőbe tesszük a paradicsomokat és a kókusztejszínt is. Addig főzzük, néha megrázogatva a serpenyőt, amíg a paradicsomok elkezdenek megrepedni, a szósz pedig sűrűsödni kezd.
A sütőt 170 fokra előmelegítjük, és az egész serpenyőt betesszük és 20 perc alatt készre sütjük a halat.
Tálaláskor frissen facsart lime levet csepegtetünk rá és megszórjuk a pirított kókusszal és a sült hagymaszeletekkel.
Allergének: