receptet találtunk
Az olasz nemzeti színekben pompázó feltétet először Margherita királyné látogatásának örömére készítette el egy nápolyi séf, de ezzel a recepttel szívünk királynőjének vagy királyának is örömére tehetünk!
Kép forrás: Saját forrás
Az élesztőt felfuttatjuk a vízben a cukorral és az olajjal. Átszitáljuk a lisztet, mehet bele a só is, majd az élesztős víz.
A masszát összedolgozzuk és kézzel vagy robotgéppel legalább 10 percig dagasztjuk, nedves, egynemű tészta lesz a végeredmény. Letakarjuk konyharuhával, és egy órát kelesztjük.
A megkelt tésztát 4 részre választjuk, majd kézzel formázva, ügyesen kinyújtjuk őket. Fontos, hogy az igazi nápolyi pizza vékonytésztás, tehát addig nyújtsuk, amíg egy igazán vékony alapot nem kapunk.
A kinyújtott tésztákat megkenjük paradicsommal, megszórjuk oreganoval, majd rátépkedjük a mozzarellát, és már mehet is a maximumra (250 fokra) felfűtött sütőbe. Kb. 12 perc alatt kész is! Ekkor kivesszük a sütőből, és rászórjuk a friss bazsalikomot.
Allergének: glutén