Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Klasszikus nápolyi margherita pizza

Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos

Az olasz nemzeti színekben pompázó feltétet először Margherita királyné látogatásának örömére készítette el egy nápolyi séf, de ezzel a recepttel szívünk királynőjének vagy királyának is örömére tehetünk!

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 60 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

50 dkg dupla nullás liszt, vagy 25dkg BL55-ös és 25dkg BL80-ös liszt
3 dl langyos víz
4 evőkanál olívaolaj
1 zacskó, 7 gramm porélesztő
1 teáskanál cukor
1 teáskanál
egy kevés oregánó
1 nagy konzerv passzírozott paradicsom
1 db mozzarellagömb
1 csokor friss bazsalikom levél

elkészítés

1

Az élesztőt felfuttatjuk a vízben a cukorral és az olajjal. Átszitáljuk a lisztet, mehet bele a só is, majd az élesztős víz.

2

A masszát összedolgozzuk és kézzel vagy robotgéppel legalább 10 percig dagasztjuk, nedves, egynemű tészta lesz a végeredmény. Letakarjuk konyharuhával, és egy órát kelesztjük.

3

A megkelt tésztát 4 részre választjuk, majd kézzel formázva, ügyesen kinyújtjuk őket. Fontos, hogy az igazi nápolyi pizza vékonytésztás, tehát addig nyújtsuk, amíg egy igazán vékony alapot nem kapunk.

4

A kinyújtott tésztákat megkenjük paradicsommal, megszórjuk oreganoval, majd rátépkedjük a mozzarellát, és már mehet is a maximumra (250 fokra) felfűtött sütőbe. Kb. 12 perc alatt kész is! Ekkor kivesszük a sütőből, és rászórjuk a friss bazsalikomot.


Allergének: glutén