Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Kesuvajas-vörösáfonyás muffin

Okos Tímea Kitti
táplálkozási és életmód tanácsadó, gasztroblogger, író, újságíró

Mit hozzon a Mikulás? Csokik helyett vagy mellett tökéletes ajándék lehet a házilag készült, masnival átkötött muffin, amibe most különlegesebb alapanyagok is kerülhetnek. Ilyen lehet a szuperegyszerű kesuvajas-vörösáfonyás muffin, ami természetes összetevőinek köszönhetően egészen piciknek is ideális meglepetés.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő:
Elkészítési idő:

hozzávalók

180 g házi kesuvaj g
3 db banán
100 g zabpehelyliszt
100 g aprószemű zab
vaníliaőrlemény
1/2 cs sütőpor
100 g aszalt vörösáfonya
1,5-2 dl tej

elkészítés

1

Először a banánt, kesuvajat, tojásokat, vaníliát és tejet botmixerrel krémesítjük, majd a sütőporral összekevert zabbal és liszttel összekeverjük.

2

A végén beleforgatjuk a vörösáfonyát.

3

Muffinpapírral bélelt kis formákba öntjük, és 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük. Kész is!


Allergének: tojás