receptet találtunk
Vagy langalló, esetleg töki pompos. Ez egy egyszerűsített recept, mert az eredetiben van krumpli is, de így is tökéletes, puha a tészta, minek bonyolítsunk egy egyszerű ételt.
Kép forrás: saját forrás
Keverd el az átszitált liszttel az élesztőt, sót és a cukrot!
Add hozzá a vizet, és dagaszd össze a tésztát! El kell válnia az edény falától és a kezedtől is.
Takard le egy konyharuhával, kb egy óra alatt a duplájára dagad!
Nyújtsd ki egy nagy, kivajazott tepsiben és tedd a 200 fokra előmelegített sütőbe kb 10 percre!
Közben készítsd elő a feltétnek szánt alapanyagokat. Nagyon finom csak tejfölösen is.
A tejfölt keverd el a lereszelt fokhagymával, kevés sóval és borssal.
Vastagon kend meg vele a félig megsült tésztát, pakold rá kedved szerinti feltéteket. Megszórhatod reszelt sajttal is.
Mehet vissza még 10 percre a sütőbe. Figyelj rá, ha a szélei nagyon pirulnak, akkor kész van.
Allergének: