Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Kenyérlángos

Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos

Vagy langalló, esetleg töki pompos. Ez egy egyszerűsített recept, mert az eredetiben van krumpli is, de így is tökéletes, puha a tészta, minek bonyolítsunk egy egyszerű ételt. 

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók

500 g BL55-ös liszt
1 zacskó instant élesztő
2.5 dl langyos víz
1 evőkanál
0.5 dl olívaolaj
1 kiskanál cukor
2 db Auchan tejföl
1 gerezd fokhagyma

Bors

elkészítés

1

Keverd el az átszitált liszttel az élesztőt, sót és a cukrot!

2

Add hozzá a vizet, és dagaszd össze a tésztát! El kell válnia az edény falától és a kezedtől is.

3

Takard le egy konyharuhával, kb egy óra alatt a duplájára dagad!

4

Nyújtsd ki egy nagy, kivajazott tepsiben és tedd a 200 fokra előmelegített sütőbe kb 10 percre!

5

Közben készítsd elő a feltétnek szánt alapanyagokat. Nagyon finom csak tejfölösen is.

6

A tejfölt keverd el a lereszelt fokhagymával, kevés sóval és borssal.

7

Vastagon kend meg vele a félig megsült tésztát, pakold rá kedved szerinti feltéteket. Megszórhatod reszelt sajttal is.

8

Mehet vissza még 10 percre a sütőbe. Figyelj rá, ha a szélei nagyon pirulnak, akkor kész van.


Allergének: