Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Keleties répasaláta

Répási Eszter
vezető dietetikus

Ezen a hétvégén pótolja béta-karotin-szükségletét ezzel a recepttel. A répa bővelkedik ebben az értékes antioxidánsban.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 10 perc

hozzávalók

1 csomag zsenge répa
1 kávéskanál porított kömény
2 ek apróra vágott friss koriander

Ízesítés

1 db narancs
1 fél citrom
2 ek olívaolaj
izlés szerint Só, bors

elkészítés

1

Hámozza és mossa meg a répát, majd vágja karikákra. Gőzölje körülbelül 10 percig, amíg meg nem puhul. Tegye ki egy tálra, és hagyja kihűlni.

2

Készítse el az ízesítést: nyomja ki a narancsot és a fél citromot, és öntse levüket egy tálba. Sózza és borsozza meg, majd emulgeálja olívaolajjal.

3

Öntse a szószt a répára, és szórja meg köménnyel.

4

Hagyja körülbelül egy óráig pácolódni a hűtőben, majd mielőtt felszolgálná, díszítse korianderrel.


Allergének: Gluténmentes Laktózmentes Tojásmentes