Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Kecskesajtos-zöldséges omlett

Répási Eszter
vezető dietetikus

A tojás az egyik legjobb állati fehérjeforrás: megfelelő arányban az összes aminosav megtalálható benne. Vitaminokban és ásványi sókban gazdag zöldségekkel és nem túl zsíros sajttal kiegészítve kiegyensúlyozott, könnyen emészthető omlettet kapunk.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 6 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 8 perc

hozzávalók

8 db extrafriss tojás
1 dl félzsíros tej
1 evőkanál olívaolaj
15 dkg friss kecskesajt
15 dkg fagyasztott vegyes zöldség
2 ek apróra vágott friss koriander
izlés szerint Só, bors

elkészítés

1

Forrósítsa fel az olajat teflonserpenyőben, és öntse bele a vegyes zöldséget (még fagyottan).

2

Sózza meg, és pirítsa nagyjából 3 percig, majd tegye rá az apróra vágott koriander felét.

3

Verje fel a tojásokat a tejjel, a sóval és a borssal. Adja hozzá a zöldséget.

4

Forrósítsa fel az olajat teflonserpenyőben, és öntse bele az omlettet.

5

Szórja meg szétmorzsolt sajttal.

6

Ha az omlett elkészült, tegyen rá egy kis koriandert.

7

Szolgálja fel melegen.


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojást tartalmaz