Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Kaszinótojás mexikói salátaágyon

Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

A klasszikus kaszinótojás bármelyik ünnepi asztal dísze és finom körete lehet. Mi nagyon szeretjük a húsvéti sonka mellé fogyasztani. Aki szereti a tormát, nyugodtan keverjen a tojásos krémbe egy kávéskanálkával, ezzel kissé pikánsabb ízvilágot kaphat. A töltött tojásokat érdemes valamilyen tejfölös, majonézes salátaágyra fektetni, így tálalásnál két legyet üthetünk egy csapásra. Én most egy mexikói zöldségmixet választottam ehhez, de nyugodtan készülhet franciasaláta körítés is hozzá.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

6 db tojás
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál Auchan majonéz
1 teáskanál Auchan mustár
ízlés szerint
1 csipet őrölt feketebors

hozzávalók a majonézes salátához

450 g fagyasztott mexikói zöldségkeverék
100 g Auchan majonéz
300 g tejföl
10 g Auchan mustár
ízlés szerint
1 csipet őrölt feketebors

elkészítés

1

A tojásokat bő vízben főzzük forrástól számított 10-12 percig.

2

A megfőtt és megtisztított tojásokat vágjuk félbe, szedjük ki a sárgájukat egy tálba és nyomkodjuk össze. Keverjük hozzá a tejfölt, majonézt, mustárt, ízesítsük sóval és borssal, majd töltsük vissza a tojások fehérjébe.

3

A salátához bő, enyhén sós vízben főzzük pár perc alatt roppanósra a zöldségeket, és szűrjük le.

4

A tejfölt keverjük össze a majonézzel, mustárral, sóval, borssal, majd a lecsöpögtetett zöldségekkel. Tegyük a hűtőbe pár órára, így jól összeérnek az ízek.

5

A megtöltött tojásokat tálaljuk majonézes salátaágyon.


Allergének: