receptet találtunk
A klasszikus kaszinótojás bármelyik ünnepi asztal dísze és finom körete lehet. Mi nagyon szeretjük a húsvéti sonka mellé fogyasztani. Aki szereti a tormát, nyugodtan keverjen a tojásos krémbe egy kávéskanálkával, ezzel kissé pikánsabb ízvilágot kaphat. A töltött tojásokat érdemes valamilyen tejfölös, majonézes salátaágyra fektetni, így tálalásnál két legyet üthetünk egy csapásra. Én most egy mexikói zöldségmixet választottam ehhez, de nyugodtan készülhet franciasaláta körítés is hozzá.
Kép forrás: saját forrás
A tojásokat bő vízben főzzük forrástól számított 10-12 percig.
A megfőtt és megtisztított tojásokat vágjuk félbe, szedjük ki a sárgájukat egy tálba és nyomkodjuk össze. Keverjük hozzá a tejfölt, majonézt, mustárt, ízesítsük sóval és borssal, majd töltsük vissza a tojások fehérjébe.
A salátához bő, enyhén sós vízben főzzük pár perc alatt roppanósra a zöldségeket, és szűrjük le.
A tejfölt keverjük össze a majonézzel, mustárral, sóval, borssal, majd a lecsöpögtetett zöldségekkel. Tegyük a hűtőbe pár órára, így jól összeérnek az ízek.
A megtöltött tojásokat tálaljuk majonézes salátaágyon.
Allergének: