Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Karfiolleves

Répási Eszter
vezető dietetikus

A karfiol remek forrása a C- és a K-vitaminnak, melyek szerepet játszanak a vérképzésben.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: kb. 25 perc

hozzávalók

400 g karfiol
200 g sárgarépa
20 g teljeskiőrlésű liszt
15 ml étolaj
100 ml 8%-os főzőtejszín
2 db virsli
izlés szerint só (zöldfűszerekkel pl vasfűvel helyettesíthető)
izlés szerint petrezselyemzöld

elkészítés

1

A karfiolt megmossuk és rózsáira szedjük. A répát megmossuk, meghámozzuk és felkarikázzuk.

2

A zöldségeket kb. 1 l enyhén sós vízben megfőzzük.

3

A lisztből az étolajból és a petrezselyemzöldből zsemle színű rántást készítünk.

4

Az étolajat felhevítjük és enhén megpirítjuk rajta a lisztet. Kevés vízzel csomómentesre keverjük és megszórjuk petrezselyemzölddel.

5

Az elkészített rántással besűrítjük a levest.

6

Hozzáadjuk a vékony karikákra vágott virslit és puhár főzzük a levesben.

7

Utolsó lépésként tejszínnel dúsítjuk.

8

Forrón tálaljuk.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojásmentes