receptet találtunk
A karfiol remek forrása a C- és a K-vitaminnak, melyek szerepet játszanak a vérképzésben.
Kép forrás: saját forrás
A karfiolt megmossuk és rózsáira szedjük. A répát megmossuk, meghámozzuk és felkarikázzuk.
A zöldségeket kb. 1 l enyhén sós vízben megfőzzük.
A lisztből az étolajból és a petrezselyemzöldből zsemle színű rántást készítünk.
Az étolajat felhevítjük és enhén megpirítjuk rajta a lisztet. Kevés vízzel csomómentesre keverjük és megszórjuk petrezselyemzölddel.
Az elkészített rántással besűrítjük a levest.
Hozzáadjuk a vékony karikákra vágott virslit és puhár főzzük a levesben.
Utolsó lépésként tejszínnel dúsítjuk.
Forrón tálaljuk.
Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojásmentes