Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Karalábéleves

Répási Eszter
vezető dietetikus

A karalábé magas kálium tartalommal rendelkezik, mely hozzájárul szívünk megfelelő működéséhez, valamint a káliumionok a nátriumionokkal együttműködve szabályozzák szervezetünk vízegyensúlyát.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 25 perc

hozzávalók

2 db karalábé
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db vöröshagyma
180 ml natúrjoghurt
2 csapott ek teljes kiőrlésű liszt
1 ek olaj
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint Bors
izlés szerint petrezselyem
izlés szerint vegamix

elkészítés

1

A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, majd a karalábét és a vörshagymát felkockázzuk, a répákat felkarikázzuk.

2

Egy lábasban felhevítjük az olajat, majd megdinszteljük rajta a hagymát.

3

Hozzáadjuk a többi zöldséget is.

4

Felöntjüj adagszámnak megfelelő mennyiségű vízzel.

5

Fűszerezzük.

6

Ha a zöldségek megfőttek a joghurtból és lisztből elkészített habarással besűrítjük a levest.

7

Forraljuk még pár percig, hogy a liszt íze elfőjön.

8

Forrón tálaljuk, ha szeretnénk készíthetünk hozzá teljes kiőrlésű lisztből nokedlit.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojásmentes