Áruházak Facebook Youtube Üzenet

receptet találtunk

Kapribogyós-cukkinis spagetti

Répási Eszter
vezető dietetikus

A reszelt cukkini és az al dente módon megfőtt spagetti tökéletes, finoman savanykás egysége. Amilyen gyakran csak lehetséges, tegyen zöldséget a tésztaételekbe, így több rosthoz és jobb egyensúlyhoz jut. Ügyeljen a zsiradékok adagolására, és részesítse előnyben az olívaolajat.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 10–15 perc

hozzávalók

2 db cukkini
2 ek olívaolaj
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 evőkanál reszelt citromhéj
2 ek lecsepegtetett finom kapribogyó
3 ek citromlé
30 dkg spagetti
1 marék finomra vágott petrezselyem
1 marék finomra vágott menta
30 g reszelt parmezán

elkészítés

1

Főzze meg a spagettitésztát sós forró vízben a csomagoláson lévő utasítás szerint al dente módon. Csepegtesse le.

2

Közben mossa meg és törölgesse le a cukkinit. Vágja le a végeit, de ne hámozza meg. Reszelje le nagylyukú reszelőn.

3

Forrósítsa fel az olajat közepes lángon egy serpenyőben (vagy wokban). Pirítsa a cukkinit a fokhagymával és a citromhéjjal gyakran kevergetve körülbelül 10 percig, amíg nagyon puha nem lesz. Tegye bele a kapribogyót és a citromlét.

4

Tegye bele a spagettit és a két zöldfűszert. Kevergesse egy percig, majd tegye tányérokra.

5

Szórja meg parmezánnal, és azonnal szolgálja fel.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojást tartalmaz