Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Kakaós céklás kevert sütemény

Répási Eszter
vezető dietetikus

A cékla jó forrása a C-vitaminnak és a folsavnak, melyek fontos szerepet játszanak a vasfelszívódásban, és ezzel a vörösvértestek képzésében.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 8 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 40 perc

hozzávalók

200 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
1 db cékla
80 g holland kakaópor
125 g natúr joghurt
100 g stevia
2 ek olaj
fél db csomag sütőpor
fél db rúd vanília kikapart magja

elkészítés

1

A céklát mossuk meg, majd hámozzuk meg.

2

Daraboljuk fel és főzzük puhára.

3

Botmixerrel pürésítsük.

4

A tojásokat mossuk meg, üssük fel, adjuk hozzá a steviát, a vanília magokat, az olajat, valamint a natúr joghurtot.

5

Robotgéppel keverjük egynemű masszává.

6

Ehhez a keverékhez adjuk hozzá a kimért száraz hozzávalókat.

7

Robotgéppel keverjük jól össze.

8

Adjuk hozzá a pürésített céklát is.

9

A tésztát öntsük egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

10

180°C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt (alul-felül sütve) süssük meg.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojást tartalmaz tojás