Áruházak Facebook Youtube Üzenet

receptet találtunk

Kakaós almás sütemény

Répási Eszter
vezető dietetikus

A csokis sütemények örök klasszikusok, a gyerekek kedvencei, azzal, hogy az almát a tésztába reszeljük értékes tápanyagokat csempészhetünk bele, valamint egy érett alma édes ízt is kölcsönözhet a süteménynek, így akár ki is hagyhatjuk az édesítőt belöle.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

3 db alma
1/4 bögre finomliszt
3/4 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
1 ek fahéj
1/4 bögre xilit
fél db csomag sütőpor
3 ek holland kakaópor
250 ml 1,5 %-os tej

elkészítés

1

Az almát mossuk és hámozzuk meg, majd reszeljük le.

2

Mérjük ki a lisztet, keverjük össze a sütőporral, a fahéjjal, a xilittel és a kakaóporral.

3

Ehhez adjuk hozzá a tojást és a tejet, majd keverjük csomómentesre.

4

A tésztába keverjük bele az almát is.

5

Öntsük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

6

180°C-ra előmelegített sütőben, alul-felül sütve süssük meg kb fél óra alatt.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojást tartalmaz tojás