Áruházak Facebook Youtube Üzenet

receptet találtunk

Kacsafilé cseresznyével

Répási Eszter
vezető dietetikus

Ezen a hétvégén kényeztesse magát ezzel a recepttel, melynek köszönhetően kiaknázhatja a cseresznyében lévő sok ásványi sót (kálium, magnézium, kalcium), anélkül, hogy túlzásba esne, ugyanis a cseresznyében a többi piros gyümölcsnél több a cukor.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 5 perc

hozzávalók

12 db kacsafilé
25 dkg cseresznye
1 evőkanál zöldcitromlé
1 evőkanál méz
2 ek szójaszósz
2 ek balzsamecet
1 evőkanál olívaolaj
izlés szerint Őrölt bors

elkészítés

1

Tegye a kacsafilét üreges tálba.

2

Keverje össze egy tálban az olajat, a mézet, a szójaszószt és a zöldcitrom levét, és adjon hozzá borsot.

3

Öntse a keveréket az üreges tálba, és keverje össze. Fedje be műanyag fóliával, és tegye be a hűtőbe pácolni.

4

Forrósítson fel egy serpenyőt, és pirítsa benne a filéket oldalanként 2-2 percig a páclével és a kimagozott cseresznyével.

5

Tegye ki tányérokra, majd öntse a balzsamecetet a serpenyőbe, és kaparja le az alját fakanállal. Melegítse egy percig.

6

Öntse ezt a lét a filékre, és szolgálja fel.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózmentes Tojásmentes