Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Joghurtos kukoricasaláta

Répási Eszter
vezető dietetikus

A kukorica amellett, hogy gazdagon tartalmaz vízben nem oldódó rostokat, antioxidánsban is gazdag (zeaxantint tartalmaz, mely hozzájárul szemünk egészségéhez).

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 5 perc
Elkészítési idő:

hozzávalók

250 g kukorica
1 db lilahagyma
350 ml natúr joghurt
1 ek olíva olaj
izlés szerint kapor
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)

elkészítés

1

A kukoricát puhára főzzük, majd kihűtjük.

2

A lilahagymát meghámozzuk, majd csíkokra vágjuk.

3

A joghurtot összekeverjük az olíva olajjal, a kaporral és a sóval.

4

A kukoricát és a lilahagymát összekeverjük, majd ráöntjük a joghurtos öntetet.

5

Fogyasztás előtt minimum egy órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojásmentes