Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Joghurtos eperleves

Havas Dóra
gasztroblogger

A meleg nyári napokon a friss epernél már csak az jobb, ha készítesz belőle egy hideg, joghurts eperkrémlevest. Most megmutatjuk, hogyan csináld, hogy ne csak magadat, de a körülötted levőket is megörvendeztesd ezzel az egyszerű finomsággal, ami egy gombóc vaníliafagyi kíséretében ölti fel legigazibb és leghűsítőbb formáját.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 15 perc

hozzávalók

1 kg eper
4 evőkanál világosbarna nádcukor
½ bio citrom reszelt héja
35 dkg joghurt
1 db tojássárgája
½ evőkanál kukoricaliszt

allergén

tojás

elkészítés

1

A tojássárgáját elkeverjük a liszttel, majd hozzáadjuk a joghurtot és simára keverjük.

2

Közepes lábosba fetesszük főni a megtisztított eper felét a cukorral és a citromhéjjal.

3

Amikor a gyümölcs puha, az egészet selymesre turmixoljuk. Hozzákadjuk a joghurtos keveréket és forráspontig hevítjük, majd lehúzzuk a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni és összeturmixoljuk a maradék friss eperrel.

4

Hidegen tálaljuk.


Allergének: Laktózt tartalmaz