receptet találtunk
A meleg nyári napokon a friss epernél már csak az jobb, ha készítesz belőle egy hideg, joghurts eperkrémlevest. Most megmutatjuk, hogyan csináld, hogy ne csak magadat, de a körülötted levőket is megörvendeztesd ezzel az egyszerű finomsággal, ami egy gombóc vaníliafagyi kíséretében ölti fel legigazibb és leghűsítőbb formáját.
Kép forrás: saját forrás
A tojássárgáját elkeverjük a liszttel, majd hozzáadjuk a joghurtot és simára keverjük.
Közepes lábosba fetesszük főni a megtisztított eper felét a cukorral és a citromhéjjal.
Amikor a gyümölcs puha, az egészet selymesre turmixoljuk. Hozzákadjuk a joghurtos keveréket és forráspontig hevítjük, majd lehúzzuk a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni és összeturmixoljuk a maradék friss eperrel.
Hidegen tálaljuk.
Allergének: Laktózt tartalmaz