Áruházak Facebook Youtube Üzenet

receptet találtunk

Joghurtos almás céklasaláta

Répási Eszter
vezető dietetikus

A cékla jó forrása a C-vitaminnak és a folsavnak, melyek fontos szerepet játszanak a vasfelszívódásban, és ezzel a vörösvértestek képzésében. Az alma pektinben gazdag (vízben oldódó rost), mely megköti az elfogyasztott koleszterin egy részét, és ezzel hozzájárul szívünk egészségéhez.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő:

hozzávalók

2 db kisebb mértű cékla
2 db alma
350 ml natúr joghurt
1 db citrom
izlés szerint őrölt kömény

elkészítés

1

A céklát és az almát megmossuk, meghámozzuk, majd egy nagylyukú reszelőn lereszeljük.

2

Egy tálban összekeverjük a céklát, az almát és a joghurtot.

3

A citrom kifacsart levével, valamint köménnyel ízesítjük.

4

Tálalás előtt minimum egy órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojásmentes