Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Joghurthab fagyival

Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos

Gyermekkorom egyik legmenőbb desszertje következik, a joghurthab! Jéghidegen, friss gyümölcsökkel, fagyival és egy kevés kekszmorzsával a legjobb buli, az elkészítése pedig pofonegyszerű.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 2 főre
Előkészítési idő: 25 perc
Elkészítési idő: sütés nélkül

hozzávalók

1 db lime
1 csomag zabkeksz
300 g Auchan Nívó joghurt
300 g tejszín
1 nagy zselatinlap
3 evőkanál porcukor
1 kevés Friss menta
1 doboz Auchan Nívó vanília-karamell fagyi

elkészítés

1

Áztasd be a zselatint hideg vízbe néhány percre.

2

Reszeld a lime héját a joghurtba, majd facsard hozzá a levét is.

3

Egy deci tejszínt kezdj el melegíteni, a maradék két decit pedig félig verd habbá, nem kell kőkeménynek lennie.

4

Csavard ki a zselatinlapot, és kevergetve olvaszd fel a tejszínben. Vigyázz, hogy ne forrjon fel.

5

Óvatosan keverd össze a joghurtot a felvert és a zselatinos tejszínnel.

6

Morzsolj kekszet a poharak aljába, tegyél rá a habból, jöhet a gyümölcs, megint hab, ismét morzsa, csak a kreativitásodon múlik, hogy mi kerül még a pohárba.

7

Tálald a fagyival.


Allergének: